
Am scris cartea pe care mi-ar fi plăcut să o citesc în anii când căutam febril orice informație despre legătura dintre uleiuri esențiale și emoții.
Când vânam în sala de lectură a Bibliotecii Naționale, prin toate titlurile de aromaterapie pe care le puteam găsi, orice referință la efectele emoționale ale uleiurilor și când conspectam de mână zeci de pagini. Când fiecare imagine care avea legătură cu aromaterapia emoțiilor pe care o gaseam pe Pinterest era atât de prețioasă. Pe atunci erau puține cărți de aromaterapie în limba română și abia găseai câteva rânduri în dreptul fiecărui ulei referitoare la efectele emoționale. Dar eu vroiam să cunosc mai mult de atât. Mă interesau aspectele subtile ale uleiurilor și ale lumii vegetale și mă interesa cum răspundem în mod unic la ele.
Când am început să scriu, mi-am propus să nu scriu teorie goală. Unul dintre scopuri a fost să trăiesc ceea ce scriu sau, mai bine spus, sa scriu despre ceea ce simt și trăiesc. Totodată, m-am gândit cui folosește dacă trec în dreptul fiecărui ulei câteva emoții pozitive și câteva negative. Cum va fi folosită această informație? Cum poate cineva să facă legătura dintre această informație și ceea ce se întâmplă în psihicul ei/lui, absolut unic? Așa că un alt scop a fost ca ceea ce scriu să devină un instrument de lucru, să așez informațiile într-un asemenea mod, încât să poată fi luate și utilizate practic în viața fiecăruia.
Și iată câteva din întrebările prin care am trecut mai întâi în cabinet, și apoi în timp ce scriam:
Suntem toți la fel? Nu, nu suntem.
Potențialul psihoactiv al uleiurilor produce efecte similare în cazul fiecăruia dintre noi? Nu, nicidecum, modul cum răspundem la acțiunea uleiurilor esențiale este unic.
Fac uleiurile esențiale treaba în locul nostru? Sunt ele remedii-minune care ne vindecă, fără ca noi să ne schimbăm? Ei bine, motivația pentru schimbare, decizia de a face ceva, obiectivele pe care ți le propui și munca personală de dezvoltare/de autodepășire, nu pot fi delegate.
Și, luând în calcul toate aceste lucruri și altele despre care voi mai povesti, cum poți să scrii o carte despre uleiuri esențiale care să fie practică și valabilă în cazul fiecărui cititor care vrea să aplice informația?
Este prima carte de Psihoaromaterapie practică, cel puțin prima în limba română, și este scrisă din perspectiva mea, o femeie psihoterapeut care iubește uleiurile esențiale și care adoră plantele, în general. Este bogată în informații și are multe elemente de noutate, care sper să îi surprindă în mod plăcut pe toți iubitorii uleiurilor esențiale. Este practic un ghid de utilizare a uleiurilor esențiale în terapia personală, care propune o metodă de lucru.
Detalii despre lansare și despre modalitatea de comandă, curând.
Cu nerăbdare și emoții,
Monica Borș